Zonnig, weekend kouder met bewolking


Ook op deze donderdag schijnt de zon volop en na een koude nacht wordt het vanmiddag 9-11 graden. Daarbij waait een meest matige oostenwind.

Morgen waait de wind uit het noordoosten, maar voor de rest verandert er niet zo gek veel. De zon schijnt weer volop en het wordt zelfs wat zachter met maxima tussen 10 en 14 graden.

In het weekend gaan we profiteren van een nieuw hogedrukgebied. Dit hoog ligt ten noordwesten van Ierland en aan de oostzijde daarvan wordt met een noordelijke tot noordoostelijke stroming koude lucht aangevoerd. Vooral vanaf zondag gaat het kwik duidelijk omlaag. Zaterdag wordt het nog 10-14 graden, zondag liggen de maxima tussen 7 en 9 graden. Verder schijnt de zon, maar er zijn ook weer wolkenvelden te zien. De nachten verlopen vorstvrij.

Na het weekend wordt het maandag niet veel warmer dan 6 tot 8 graden. Op hoogte krijgen we te maken met een bel koude lucht en dat betekent dat er ook neerslag mogelijk is en deze neerslag is mogelijk winters van karakter.

Dinsdag tot en met donderdag is het licht wisselvallig met een mix van zon, wolken en een enkele bui. De temperatuur stijgt dagelijks naar 8-10 graden en in de nacht gaat het weer licht vriezen.

Foto: Jolanda Bakker