Aanhoudend droog en zonnig


Het is al een aantal dagen droog en zonnig en dat blijft vandaag en morgen ook het geval. Een uitloper van een krachtig hogedrukgebied boven de Baltische Staten zorgt voor het aangename weer. Er waait een meest matige oosten- tot zuidoostenwind. De temperatuur stijgt vandaag naar 10-12 graden en morgen naar 9 tot 11 graden en in de nacht vriest het licht.

Vrijdag is er wat meer bewolking, maar ook dan gaat de zon geregeld schijnen. Het blijft droog en is wat zachter met 10 tot 14 graden.

In het weekend krijgen we te maken met een nieuw hogedrukgebied. Dit hoog komt ten noordwesten van de Britse Eilanden te liggen en aan de oostflank daarvan wordt met een noorden- tot noordoostenwind wordt koude lucht aangevoerd.

Zaterdag wordt het nog 9-13 graden, zondag liggen de maxima tussen 7 en 9 graden. Het weerbeeld laat geregeld zon zien, maar zondag is ook kans op enkele maartse buien, oftewel buien met kans op hagel en wellicht natte sneeuw.

Na het weekend schijnt weer geregeld de zon. De neerslagkansen zijn klein en de temperatuur loopt geleidelijk wat op.