Voorlopig verandert er weinig


Ook op deze dinsdag is het droog en zonnig. Wel trekken van het noordwesten uit dunne sluierwolken over het land. De zuidoostenwind is matig, bij de Wadden en rondom het IJsselmeer vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 10 tot 13 graden.

Morgen tot en met vrijdag verandert er heel erg weinig. We profiteren van een uitloper van een hogedrukgebied ten oosten/noordoosten van onze streken. Het blijft droog en de zon schijnt flink. Wel verschijnt er soms wat bewolking aan het zwerk. In de nacht en vroege ochtend vriest het over het algemeen licht, maar vooral landinwaarts kan het soms ook matig vriezen met minima beneden -5 graden. Overdag stijgt het kwik naar 9 tot 12 graden. De wind neemt in kracht af en voor het gevoel is het wat warmer.

In het weekend schakelen we over op een volgend hogedrukgebied. Dit hoog ligt op de Atlantische Oceaan en aan de oostflank daarvan komt de stroming bij ons uit het (koude) noorden. Met maxima van 7 tot 9 graden is het dan vrij koud. De neerslagkansen blijven klein en geregeld schijnt de zon.

Foto: Jolanda Bakker