Zonovergoten, maar vrij koude dagen!


Het is ook op deze zondag zonovergoten met een strakblauwe lucht. Er staat een matige tot vrij krachtige oostenwind en daarmee wordt vrij koude lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar 8 graden in het noorden en naar (ruim) 10 in het zuiden.

Het zonnige en frisse weer is heel uitnodigend om lekker naar buiten te gaan, maar vanwege het coronavirus is dit niet verstandig. Veel mensen zullen echter buiten zijn en je komt al snel te dicht bij elkaar in de buurt. Bij koel en droog weer kunnen virussen langer overleven in de buitenlucht dan bij warm en vochtig weer. Geniet dan ook in de tuin of op het balkon van de vitamine D.

Morgen schijnt de zon wederom volop. De oostenwind is iets minder sterk en de temperatuur is met 9-11, in het zuiden lokaal 12 graden iets hoger. Komende nacht gaat het licht vriezen met minima tot lokaal -5 graden.

Na temperaturen in de nacht van -1 tot -5 graden is het ook dinsdag zonnig. Er waait een matige zuidoostenwind en het wordt 9-11 graden. Ook woensdag blijft het stralend zonnig. Na een nacht met opnieuw enkele graden vorst, stijgt het kwik in de middag wederom naar 9-11 graden.

Vanaf donderdag zijn er naast flinke perioden met zon ook weer enkele wolkenvelden. De kans op een bui neemt wat toe, maar over het algemeen blijft het droog. De temperatuur blijft dagelijks uitkomen op 9-11 graden, maar de nachtelijke vorstkansen nemen geleidelijk af.

%d bloggers liken dit: