Veel zon, droog en vrij koud!


Het is op deze zaterdag zonnig en droog. In het zuiden komen nog enkele wolkenvelden voor, maar elders is de lucht strakblauw. Er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige oosten- tot noordoostenwind. Daarmee wordt vrij koude lucht aangevoerd waarin de temperatuur niet hoger wordt dan 8-9 graden in het noordoosten en lokaal 11 in het zuidwesten. Voor het gevoel is het kouder.

Komende nacht is het helder en koud. Het gaat licht vriezen met minima rond of iets onder nul aan de noord- en westkust en -1 tot lokaal -4 graden elders.

Ook de komende dagen, zeker tot en met woensdag, is het zonovergoten en droog. De temperatuur stijgt morgen en maandag naar 9-10 graden, maar door een stevige oostenwind voelt het kouder aan. Vanaf dinsdag staat er minder wind en is het voor het gevoel minder koud. In de nacht en vroege ochtend gaat het op veel plaatsen licht vriezen. Maandagochtend kan het lokaal 5 graden en dinsdagochtend 6 graden vriezen.

Vanaf donderdag verschijnt er wat meer bewolking aan het zwerk, maar ook dan blijven de neerslagkansen klein. Wel worden de nachten iets minder koud met minima rond en in de kustgebieden iets boven nul. De maxima worden ook wat hoger en liggen dan tussen 10 en lokaal 14 graden.

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: