Koud maartweer op komst met veel zon


Het is op deze vrijdag bewolkt en in het zuiden en mogelijk ook in het midden van het land is kans op regen. Vanuit het noorden klaart het geleidelijk op. De noordoostenwind is matig en aan zee en bij de Wadden (vrij) krachtig. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden in het noorden en westen en naar 10 landinwaarts.

Vanavond en vannacht klaart het steeds verder op en in het noorden en noordoosten gaat het al licht vriezen. Elders blijft het kwik (nog) boven nul. Morgen is het prachtig weer met volop zon. Landinwaarts kunnen stapelwolken tot ontwikkeling komen, maar deze zullen snel weer verdwijnen. Het blijft droog en het wordt 8-10 graden. Door de wind voelt het veel kouder aan.

In de nacht naar zondag gaat het licht vriezen en zondag overdag maakt de zon overuren. Bij een stevige oostenwind stijgt het kwik naar 8-10 graden.

Na het weekend vriest het in de nachten veelal licht en soms wellicht matig. Overdag schijnt de zon volop en het blijft droog. De temperatuur stijgt naar waarden tussen 8 en 12 graden.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: