Lagere temperaturen, vanaf morgen veel zon


Het is vandaag grijs met vanochtend lokaal wat lichte regen of motregen. In het zuiden is het droog met af en toe zon en er waait een matige noordenwind. De temperatuur stijgt naar 10 graden in het noorden en westen, maar in het uiterste noorden en noordwesten en op de Wadden wordt het maar 9 graden. In het binnenland stijgt het kwik naar 11-13 graden. In het zuiden en zuidoosten kan het 14-15 graden worden.

Morgen is het eerst nog bewolkt met lokaal nog een spatje regen. In het noorden klaart het op en zeker in de middag breekt op steeds meer plaatsen de zon door. De temperatuur stijgt naar 8-10 graden en er waait een matige noordoostenwind.

In het weekend schijnt de zon volop. Het blijft droog, maar ondanks het stralende weer wordt het niet warmer dan 8 tot 10, lokaal 11 graden. Er waait een frisse noordoosten- tot oostenwind. In de nacht naar zaterdag kan het lokaal al een graadje vriezen. In de nacht naar zondag gebeurt dat op uitgebreide schaal met minima tot -3 graden.

Volgende week gaat het kwik weer geleidelijk omhoog. Halverwege de week is het 11 tot 14 graden. De zon blijft flink schijnen en het is droog. Vooral de eerste nachten vriest het licht met minima tot -4 graden. Mogelijk vriest het lokaal een keer matig!

%d bloggers liken dit: