Rustig hogedrukweer!


Deze woensdag start met volop zonneschijn. In de loop van de ochtend neemt vanuit het noordwesten de bewolking geleidelijk toe en later is in het uiterste noordwesten wat lichte regen mogelijk. Ten zuiden van de grote rivieren blijft het zonnig.

De temperatuur stijgt naar 11 graden op de Wadden en in de Kop van Noord-Holland en naar 12-14 graden in het noorden en westen. In het midden, oosten en zuiden wordt het 15-16 graden en in het zuidoosten stijgt het kwik naar 17 graden. Lokaal kan het kwik nog een graadje hoger uitkomen. Zodra het bewolkt is gaat het kwik enkele graden omlaag. De wind draait van zuidwest naar west en neemt in kracht af.

Morgen wordt op veel plaatsen een bewolkte dag met lokaal een spatje regen. Alleen in het zuidoosten schijnt eerst nog de zon, maar uiteindelijk neemt ook daar de bewolking toe. De wind draait naar het noorden en daarmee wordt frisse lucht aangevoerd. Het wordt maximaal 9 of 10 graden op de Wadden en langs de noordkust. Elders in het noorden en ook in het westen wordt het 11 graden en landinwaarts stijgt het kwik naar 12-14 graden. In het zuidoosten kan het nog 15 graden worden.

Ook vrijdag is er veel bewolking. Het blijft droog en later klaart het vanuit het noorden op. De temperatuur stijgt naar 9-12 graden en dat is heel normaal voor maart.

In het weekend draait de wind naar het oosten en is het wat schraal. De temperatuur stijgt naar 9-12 graden en in de nacht kan het licht vriezen. De zon schijnt flink en het blijft droog. Ook volgende week blijft het droog en vrij zonnig. De wind wordt meer zuidoost en de temperatuur gaat langzaam weer omhoog.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: