Rustig en droog hogedrukweer!


Boven onze omgeving bouwt zich een hogedrukgebied op. Daardoor is het vandaag rustig weer met niet meer dan een zwakke veranderlijke wind. Er zijn eerst nog wolkenvelden, maar de zon laat zich ook geregeld zien en het blijft droog. De temperatuur stijgt naar 11 graden in het noordwesten en 15 in het zuidoosten. In de Haarlemmermeer wordt het 12-13 graden.

Morgen en woensdag blijft het rustig en droog hogedrukweer. De zon schijnt daarbij flink en het kwik wordt nog wat hoger. Morgen wordt het 12-16 graden en woensdag komen de maxima uit tussen 13 en 18 graden.

Vanaf donderdag is het zachte weer voorbij. Onder aanvoering van een volgend hogedrukgebied draait de stroming naar het noorden tot noordoosten en wordt koudere lucht aangevoerd. De zon blijft flink schijnen, maar donderdag en ook vrijdag is wel kans op een bui. De temperatuur stijgt donderdag naar 11-16 graden en vrijdag naar 10 tot 13 graden.

In het weekend blijft het droog met flink wat zonneschijn. De temperatuur stijgt naar 9 tot 12 graden en dat is een hele normale temperatuur voor de tijd van het jaar.

Hoofdfoto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: