Zacht weer tot halverwege de week


Vandaag zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Het blijft droog en er waait weer eens een stevige zuidenwind. Boven land matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig en bij de Wadden hard. De temperatuur stijgt naar 12-13 graden in het noorden en westen en naar 14-15 graden elders.

Morgen zijn er aanvankelijk wolkenvelden, maar gaandeweg de dag schijnt steeds vaker de zon. Het blijft droog en het wordt 10-11 graden direct aan zee en 12-13 graden elders. In het zuiden en zuidoosten kan het 14-15 graden worden. De wind houdt zich rustig.

Dinsdag en woensdag is het rustig weer met flink wat zon. Het blijft beide dagen droog en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar 11-13 graden in de kustgebieden en naar 14-15 elders. Woensdag kan het overal een graadje warmer worden en uit de wind en in de zon is het lenteachtig.

Vanaf donderdag draait de wind naar het noorden en neemt in kracht toe. Met die wind wordt duidelijk koudere lucht naar onze streken gevoerd. De temperatuur gaat dan ook flink omlaag en volgend weekend wordt de 10 graden niet meer gehaald. Het wordt dan maximaal 7 tot 9 graden en in de nacht gaat het op uitgebreide schaal vriezen. Ook neemt de kans op maartse buien toe. 

Foto: Ton Wesselius