Vrij zacht weekend!


Op deze zaterdag schijnt geregeld de zon, maar geleidelijk komen stapelwolken tot ontwikkeling en heel lokaal is een bui mogelijk. De temperatuur stijgt naar 10 tot 12 graden. De wind is matig en aan zee vrij krachtig en draait geleidelijk van zuidoost naar zuid.

Morgen wordt zachte lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar 12-13 graden in het westen en 14, lokaal 15 in het het oosten. Het weerbeeld laat wolkenvelden zien, maar ook geregeld zonneschijn. Het blijft droog en de zuiden- tot zuidwestenwind neemt weer in kracht toe. Boven land waait het matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig.

Na het weekend gaan we profiteren van hogedruk. Het is rustig en droog weer met naast wolkenvelden ook geregeld zonneschijn. Maandag wordt het 10-14 graden, dinsdag en woensdag liggen de maxima tussen 11 en 16 graden. In de Haarlemmermeer wordt het 12-14 graden.

Later op woensdag en ook donderdag is kans op wat regen als we overschakelen van het ene hogedrukgebied naar het andere hogedrukgebied. Wel lijkt de stroming aan het eind van de week te draaien naar het noorden en dat betekent lagere temperaturen. Het kwik gaat omlaag naar 9 tot 12 graden.

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: