Regio: wind en buien, zonniger weer op komst!


Vandaag en morgen komt het tot enkele buien en daarbij is kans op hagel en later vandaag ook op onweer. Tussen de buien door schijnt ook geregeld de zon. De westen- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard. De temperatuur stijgt vandaag naar maximaal 9 graden.

In het weekend schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en hier en daar is kans op een bui. Na een koude start met temperaturen dichtbij het vriespunt, wordt het zaterdagmiddag 11 graden. Zondagmiddag wijzen de thermometers 13 graden aan. De wind waait daarbij uit het zuiden en is meest matig.

Volgende week gaan we profiteren van hogedruk. Het blijft dan droog en rustig weer met flinke perioden met zon. De temperatuur stijgt maandag naar ongeveer 12 graden, halverwege de week is het 13-14 graden. Tijdens de nacht is het veelal 4 tot 6 graden.

Foto: Ton Wesselius