Regio: veel regen, vanaf vrijdag rustiger


Een front boven onze streken zorgt vandaag en ook morgen voor veel regen. De regenmeters kunnen weer 20, lokaal zelfs 30 millimeter verwachten. Verder waait het weer flink met aan zee een krachtige tot harde zuidwestenwind, windkracht 6 tot 7 met kans op zware windstoten van rond de 75 km/uur. De temperatuur is vrij hoog voor de tijd van het jaar en ligt rond de 13 graden.

Donderdag en vrijdag blijft het wisselvallig met enkele buien, maar tussendoor ook geregeld zon. Donderdag waait het daarbij nog stevig uit het zuidwesten, vrijdag neemt de wind in kracht af. De temperatuur gaat een paar graden omlaag met op donderdag maxima van 11 en vrijdag van ongeveer 9 graden.

In het weekend blijft het licht wisselvallig met een mix van zon, wolken en nog enkele buien. Het overgrote deel van het weekend verloopt droog. De temperatuur wordt weer wat hoger en stijgt zaterdag naar 10-11 en zondag naar 12 graden.

Op de lange termijn, vanaf halverwege volgende week, gaan we mogelijk profiteren van hogedruk. De regenkansen nemen af en de zon gaat vaker schijnen. Wat de temperatuur doet moet nog steeds worden afgewacht, maar voorlopig ga ik uit van waarden tussen de 10 en 13 graden.

Foto: Jolanda Bakker