Regio: voorlopig verandert er weinig


Het is op deze vrijdag aanvankelijk bewolkt en hier en daar valt wat lichte regen. De regen trekt naar het oosten weg en de rest van de dag is er een mix van wolken en af en toe zonneschijn. Vanmiddag komt het tot enkele buien. De temperatuur stijgt naar 8 graden en er waait een matige noorden- tot noordwestenwind.

Morgen is de beste dag van het weekend. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en het blijft nagenoeg overal droog. Er waait een matige westenwind en het wordt 9 graden.

Zondag ziet het weerbeeld er heel anders uit. Het is grijs en bewolkt en er zijn perioden met regen. In de middag zijn buien mogelijk met tussendoor ook af en toe zon. Het wordt 11 graden en er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige tot harde zuidwestenwind.

Volgende week blijft het wisselvallig en is elke dag kans op regen. Ook waait het weer flink. De temperatuur stijgt eerst naar 12 graden, aan het eind van de week is het met 10 graden weer wat minder zacht.

Foto: Jolanda Bakker