Regio: vandaag regen, komende dagen vaak droog


Het is op deze maandag bewolkt en er zijn perioden met regen. De regen trekt vanmiddag weg, maar er volgen nog enkele (stevige) buien. Voor de zon is geen ruimte en er waait een matige zuidenwind. De temperatuur stijgt naar 8 graden.

Vanavond en vannacht is het droog met flinke opklaringen. Het koelt af naar waarden dichtbij het vriespunt.

Dinsdag tot en met vrijdag is het vaak droog, maar helemaal droog blijft het niet. Dagelijks is nog steeds kans op enkele buien, maar de zon schijnt ook ook geregeld. In de nacht en (vroege) ochtend ligt het kwik rond of iets boven nul, in de middag wordt het ongeveer 8 graden. Voor de tijd van het jaar is dit heel normaal.

In het weekend wordt het met 10-11 graden wat zachter. Wel blijft het (licht) wisselvallig met naast zon ook kans op regen.

Foto: Albert Thibaudier