Regio: meteorologische winter sluit af in stijl!


De op één na zachtste winter en tevens de op één na zachtste februari sluit vandaag af in stijl. Op de laatste dag van de meteorologische winter stijgt de temperatuur naar ongeveer 11-12 graden. Daarbij is het bewolkt en na een droge ochtend gaat het vanmiddag enige tijd regenen. Daarbij zijn zware windstoten van 90-100 km/uur mogelijk. De zuidenwind is vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard, mogelijk stormachtig, windkracht 8. Later vandaag draait de wind naar zuidwest, maar neemt niet of nauwelijks af.

Morgen schijnt af e toe de zon, maar het komt ook tot buien. In de loop van de middag en morgenavond gaat het enige tijd regenen. De zuidwestenwind is matig en aan zee krachtig, windkracht 4 tot 6. De temperatuur stijgt naar 9-10 graden.

Na het weekend verandert er in grote lijnen niet veel. De eerste week van maart verloopt wisselvallig met elke dag wel kans op enkele buien. Zo nu en dan schijnt ook de zon de temperatuur stijgt naar een graad of 8. In de nacht en vroege ochtend koelt het af naar 1-2 graden boven nul met soms eens vorst aan de grond. Voor de tijd van het jaar zijn de temperaturen normaal.

Foto: Jolanda Bakker