Regio: droge vrijdag, weekend nat en onstuimig


Het is op deze vrijdag droog met zeker vanochtend ook geregeld zon. Vanmiddag neemt geleidelijk de bewolking toe en aan het eind van de middag stijgt de kans op regen. De temperatuur stijgt naar 7-8 graden en er waait een in kracht toenemende zuidenwind. Aan zee wordt de wind krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

In het weekend is het weer zacht en onstuimig. Morgen stijgt het kwik naar 11-12 graden, zondag wordt het maximaal een graad of 9. Het weerbeeld laat naast wolkenvelden ook geregeld zon zien. Vooral zaterdagmiddag valt geruime tijd regen. Zondag is de hele dag kans op buien. De zuidenwind, zondag zuidwestenwind, is vrij krachtig en aan zee hard, mogelijk stormachtig, windkracht 7-8. Verder zijn zware windstoten van 75-90 km/uur mogelijk.

Na het weekend blijft het wisselvallig met dagelijks kans op regen of enkele buien. Zo nu en dan schijnt ook de zon. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden en dat is een vrij normale temperatuur voor begin maart.

Foto: Ton Wesselius