Regio: kans op kletsnatte sneeuw, vanaf morgen zachter!


Een ten zuiden van onze streken trekkende storing zorgt vandaag voor regen en kletsnatte sneeuw. In het zuiden en zuidoosten kan het wit worden, bij ons is het een mix van ijskoude regen en kletsnatte vlokken. Het wordt maximaal 4 graden en er staat voor de verandering eens niet veel wind.

Later vandaag wordt de wind noordwest en neemt weer in kracht toe. Aan het eind van de middag en vanavond trekken enkele winterse buien over de regio. Bij intensieve neerslag kan het misschien heel even wit worden. Komende nacht is het droog met opklaringen. Het koelt af naar waarden iets boven nul.

Morgen blijft het over het algemeen droog en schijnt geregeld de zon. De temperatuur stijgt naar een graad of 7. De wind waait matig en aan zee (vrij) krachtig uit het zuidwesten, later uit het zuiden.

Op schrikkelzaterdag is het bewolkt en valt enige tijd regen. De zuidenwind neemt toe naar vrij krachtig en aan zee naar krachtig tot hard. Daarmee wordt zeer zachte lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar 12 graden.

Met maart op de kalender, vanaf zondag, blijft het wisselvallig weer met elke dag kans op buien. De temperatuur stijgt naar waarden rond de 9 graden.

Foto: Martin Vye

%d bloggers liken dit: