Regio: winterse buien, morgen kletsnatte sneeuw


Het draait op deze woensdag om buien. Winterse buien die van hagel en natte sneeuw vergezeld gaan en ook onweer is mogelijk. De temperatuur stijgt naar ongeveer 6-7 graden, maar tijdens sneeuwbuien is het enkele graden kouder. De wind waait uit het westen en is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig. Voor het gevoel is het dan ook koud.

Morgen zorgt een storing voor neerslag. Het wordt zeer waarschijnlijk een mix van regen en kletsnatte sneeuw, maar bij intensieve neerslag is het voornamelijk sneeuw en kan het hier en daar tijdelijk wit worden. De temperatuur wordt niet hoger dan 4 graden, maar in sneeuw is het kouder.

Vrijdag start droog met wat zon, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en in de avond volgt regen. De temperatuur stijgt naar 8 graden. Op schrikkelzaterdag is het bewolkt, regenachtig en voor de verandering staat er ook weer veel wind met kans op zware windstoten. De temperatuur is 9 of 10 graden.

Vanaf zondag, met maart op de kalender en de meteorologische lente, blijft het wisselvallig, Elke dag is kans op buien, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. De temperatuur stijgt naar een graad of 8 en dat is vrij normaal voor begin maart.

Foto: Aad Hogenboom

%d bloggers liken dit: