Regio: toenemende kans op winterse buien


Op deze dinsdag schijnt geregeld de zon, maar vanmiddag is ook kans op enkele buien. De westen- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden.

Morgen en ook donderdag koelt de bovenlucht dusdanig af dat er kans is op winterse buien. Dat zijn buien die naast hagel en onweer ook natte sneeuw kunnen bevatten. De wind waait uit het westen en is matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard. De temperatuur stijgt naar 6-7 graden, maar tijdens stevige buien is het kouder en kan het (kortstondig) wit worden. Komende nacht, maar ook in de nacht naar donderdag koelt het af naar waarden iets boven nul en ook dan is kans op een kortstondige witte wereld. Bovendien is kans op lokale gladheid door bevriezing.

Vanaf vrijdag blijft het wisselvallig en ook de wind wakkert weer aan. Misschien komt het wel weer tot storm. Verder is de kans op regen aanhoudend groot. De temperatuur ligt rond de 8-9 graden.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: