Regio: toenemende kans op winterse neerslag


Na een kletsnatte zondag is het op deze maandag wederom bewolkt met van tijd tot tijd regen en motregen. Vooral later vanmiddag en vanavond regent het stevig door. De temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 11 graden. De wind waait uit het zuiden, later uit het zuidwesten en neemt weer in kracht toe. Later vanmiddag is de wind (vrij) krachtig en aan zee hard tot stormachtig met zware windstoten tot 90-95 km/uur.

Morgen stroomt polaire en koudere lucht naar onze streken. De temperatuur gaat dan ook omlaag met morgen maxima rond de 8-9 graden en woensdag en donderdag rond de 6-7 graden. De zon schijnt geregeld, maar het komt ook tot buien. Vanwege de koude bovenlucht kunnen deze buien vergezeld gaan van onweer, natte sneeuw en hagel. Tijdens buien is het slechts een graad of 2-3 en kortstondig kan het wit worden. Ook de nachten worden kouder met minima een fractie boven nul met kans op lokale gladheid door bevriezing.

Vanaf vrijdag wordt het weer wat zachter met maxima rond de 8 graden. Verder blijft het aanhoudend wisselvallig en dagelijks staat er ook veel wind.

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: