Regio: onbestendige slotweek winter


Een regengebied veroorzaakt vanochtend veel regen. Ook vanmiddag regent het eerst nog, maar in de loop van de middag wordt het vanuit het noordwesten droog. De zuidwestenwind is matig, maar geleidelijk neemt de wind toe en wordt krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. Vanmiddag wordt de wind noordwest en neemt af naar vrij krachtig, windkracht 5. De temperatuur stijgt naar 12 graden.

Morgen valt opnieuw enige tijd regen. Bovendien gaat het weer stevig waaien uit het zuidwesten, windkracht 5 tot 7. De temperatuur stijgt naar ongeveer 11 graden.

Vanaf dinsdag zitten we in polaire lucht en stroomt minder zachte lucht naar onze streken. Dinsdag wordt het nog 9 graden, maar woensdag en donderdag wordt het niet warmer dan 6-7 graden. Voor de tijd van het jaar is dat overigens heel normaal. Vanwege afkoeling op hoogte is de kans op buien groot en vooral woensdag zijn deze buien winters en kunnen vergezeld gaan met hagel en natte sneeuw.

Vanaf vrijdag blijft het wisselvallig, maar de temperatuur loopt weer op naar waarden tussen 9 en 11 graden.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: