Regio: nat weekend, volgende week minder zacht


Het is op deze zaterdag overwegend bewolkt en er valt zo nu en dan wat lichte regen en motregen. Soms is het ook een tijdje droog, maar zeker later vandaag nemen de neerslagkansen toe. De temperatuur stijgt naar 11 graden. De vlagerige en doorstaande zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig en aan zee hard tot stormachtig, windkracht 5 tot 8 met zware windstoten van 75-90 km/uur.

Komende nacht en zeker morgen regent het flink en is het kletsnat. Pas in de loop van zondagmiddag nemen de neerslagkansen af en met wat geluk breekt aan het eind van de middag de zon nog even door. De wind waait uit het westen en is matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard, windkracht 4 tot 7. De temperatuur stijgt naar waarden tussen 9 en 12 graden.

Maandag is het wederom bewolkt en valt af en toe regen. De temperatuur stijgt naar 10-12 graden en er waait nog steeds een stevige zuidwestenwind, windkracht 5 tot 7.

Dinsdag wordt minder zachte lucht aangevoerd en vooral woensdag komt het tot winterse buien die van onweer, hagel en natte sneeuw vergezeld kunnen gaan. De temperatuur blijft dan steken bij hooguit 6 graden.

Donderdag is het eerst droog, maar in de loop van de dag gaat het weer geruime tijd regenen. Ook de dagen daarna blijft het wisselvallig. De temperatuur wordt weer wat hoger en ligt vanaf vrijdag rond de 9 graden.

Foto: Ton Wesselius