Regio: aanhoudend wisselvallig en zacht


Op deze vrijdag blijft het droog en zeker vanochtend schijnt ook geregeld de zon. Vanmiddag neemt geleidelijk de bewolking toe en ten noorden van onze regio valt wat lichte regen. In onze regio blijft het nog zo goed als droog en stijgt pas in de loop van de nacht de kans op regen. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig, windkracht 4 tot 6. De temperatuur stijgt naar 9 of 10 graden.

In het weekend wordt, met een vrij krachtige en aan zee krachtige tot harde westen- tot zuidwestenwind, zachte lucht naar onze streken gevoerd. De temperatuur stijgt op beide dagen naar ongeveer 11 graden. Het weerbeeld laat veel bewolking zien en er zijn perioden met regen en motregen. Gelukkig zijn er ook dagdelen die droog verlopen. Vooral in de nacht naar zondag alsook zondagochtend is het nat, maar zondagmiddag is het droog en breekt de zon door.

In de laatste week van de meteowinter blijft het wisselvallig met regelmatig veel wind. De temperatuur wordt langzaam weer wat lager met maandag 12 en dinsdag 10 graden. Vanaf woensdag liggen de maxima rond de 8 graden en dat is vrij normaal voor eind februari. Ook de nachten worden wat kouder met minima rond de 3 graden.

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: