Regio: zacht, in het weekend zeer zacht weer!


Het is op deze donderdag overwegend bewolkt en hier en daar is wat licht gespetter niet uitgesloten. Over het algemeen blijft het droog en met wat geluk breekt rond het middaguur ook de zon nog even door. Aan het eind van de middag en zeker vanavond gaat het stevig regenen, maar later vanavond wordt het weer droog en klaart het op. De temperatuur stijgt naar 10-11 graden en er waait een vrij krachtige en aan zee een krachtige tot harde zuidwestenwind met zware windstoten tot 75 en vanavond tot 90 km/uur.

Morgen schijnt in de ochtend geregeld de zon. In de middag neemt de bewolking toe, maar het blijft droog. Er staat opnieuw veel wind, vrij krachtig tot hard, en het wordt 10 graden.

In het weekend en begin volgende week wordt met een stevige stroming zeer zachte lucht naar onze streken getransporteerd. Zaterdag tot en met maandag wordt het dagelijks 12-13 graden. Verder staat er weer veel wind (veelal windkracht 5 tot 7) en zijn er perioden met regen en motregen.

Vanaf dinsdag wordt het minder zacht en daalt de temperatuur naar een graad of 9. Daarmee blijft het zacht voor de tijd van het jaar en bovendien houdt het wisselvallige weertype aan.

Foto: Jolanda Bakker