Regio: aanhoudend veel wind!


Het waait de laatste tijd flink en ook de komende dagen is de wind duidelijk aanwezig. Ook op deze woensdag waait het vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6 uit het westen. Vanmiddag wordt de wind zuidwest en neemt geleidelijk wat in kracht af. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zonneschijn en het blijft over het algemeen in onze regio droog. De temperatuur stijgt naar 8 graden.

Vanavond en vannacht is het bewolkt en gaat het enige tijd regenen. De zuidwestenwind neemt weer in kracht toe en wordt matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig. De temperatuur daalt naar 5 graden. Morgen is het bewolkt en een groot deel van de dag droog. Pas in de loop van de middag neemt vanuit het westen de kans op regen toe. De temperatuur stijgt naar 10 graden en er waait een vrij krachtige en aan zee krachtige tot harde zuidwestenwind.

Vrijdag schijnt geregeld de zon en is het droog. In de middag neemt de bewolking weer toe en in de avond stijgt de kans op een klein beetje regen. Het waait nog steeds stevig en het wordt een graad of 9.

In het weekend is het bewolkt en op beide dagen is kans op regen. De zondag ziet er natter uit dan de zaterdag. Het waait op beide dagen weer flink en aan zee is de zuidwester continue hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8 met zware windstoten tot 90 km/uur. Zondagmiddag zijn zware windstoten tot 100 km/uur mogelijk. In de polder waait het veelal (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6. Het is de derde zondag op rij met veel wind. De temperatuur stijgt naar 12-13 graden.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: