Regio: mix van zon, wolken en (winterse) buien


Dinsdag 18 februari:
De zon schijnt volop en het blijft in het westen van het land zo goed als droog. Vooral in het binnenland komen stapelwolken tot ontwikkeling en volgen enkele buien. De temperatuur stijgt naar 9 graden en het waait krachtig tot hard uit het zuidwesten.

Vanavond neemt de bewolking toe en in de loop van de avond trekt een gebied met felle buien vanuit het noordwesten over het land. Bij deze buien is kans op onweer, hagel en lokaal ook natte sneeuw. Het kwik daalt naar 4 graden.

Woensdag 19 februari:
Zon, stapelwolken en buien wisselen elkaar af en bij die buien is kans op hagel en onweer. In de middag neemt de buienkans af en schijnt vaker de zon. De temperatuur stijgt naar maximaal 8 graden, maar tijdens stevige buien is het slechts een graad of 3.

Donderdag 20 februari:
Het is overwegend bewolkt en hier en daar kan een beetje (mot)regen vallen. Vooral in de avond gaat het steviger regenen. De temperatuur stijgt naar 11 graden en daarmee is het weer een stuk zachter. Normaal is het 7 graden.

Vrijdag 21 februari:
In de ochtend schijnt eerst de zon, maar al vrij snel is het bewolkt. Uit die bewolking kan lokaal wat lichte (mot)regen vallen, maar over het algemeen blijft het droog. De temperatuur stijgt naar een graad of 10 en het waait nog steeds flink.

Trend:
Het blijft wisselvallig en het weekend wordt weer nat en onstuimig. De temperatuur stijgt zaterdag naar 12 en zondag naar 14 graden. Volgende week wordt het geleidelijk weer minder zacht, maar ook dan blijft het kwik rond de 10 graden.

Foto: Jolanda Bakker