Regio: zon, later buien en nog steeds veel wind


Gisteren viel veel regen en was het met 14-15 graden in de regio zeer zacht voor februari. Verder stond er veel wind. Boven land hard tot stormachtig en aan zee stormde het met windkracht 9.

Maandag 17 februari:
Vanochtend schijnt de zon flink, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en later vanochtend en zeker vanmiddag volgen enkele buien. Daarbij is kans op hagel en zware windstoten van 80-85 km/uur. De wind waait uit het zuidwesten en is vrij krachtig tot krachtig en aan zee hard, windkracht 5 tot 7. De temperatuur stijgt naar 9 graden en daarmee is het 5-6 graden frisser dan gisteren, maar nog steeds te zacht voor de tijd van het jaar.

Vanavond is het bewolkt met enkele buien. Komende nacht wordt het droog en klaart het geleidelijk op. De temperatuur daalt naar 5 graden.

Dinsdag 18 februari:
Morgen schijnt in de ochtend weer geregeld de zon. Geleidelijk komen weer stapelwolken tot ontwikkeling en in de middag volgen enkele buien. Daarbij is opnieuw kans op hagel. De zuidwestenwind waait vrij krachtig tot krachtig met windstoten tot 70-75 km/uur. De temperatuur stijgt naar een graad of 9.

Woensdag 19 februari:
De zon schijnt geregeld, maar het komt ook tot enkele buien. Deze buien kunnen, vanwege een ijskoude bovenlucht, winters van karakter zijn en gepaard gaan met hagel, onweer en natte sneeuw. De temperatuur stijgt buiten de buien om naar maximaal een graad of 8, maar tijdens buien is het soms maar een graad of 3. Tot een sneeuwdekje komt het echter niet. De wind waait uit het westen en is vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6.

Donderdag 20 februari:
Het is bewolkt en er valt af en toe wat lichte regen. In de middag is het tijdelijk wat droger, maar aan het eind van de middag en zeker in de avond gaat het geruime tijd regenen. De temperatuur stijgt naar 11 graden en er waait een vrij krachtige en aan zee krachtige tot harde zuidwestenwind.

Foto: Aad Hogenboom

%d bloggers liken dit: