Regio: bijzondere weerdag!


Het is vandaag een bijzondere weerdag. De temperatuur stijgt naar een ‘lenteachtige’ 14-15 graden, maar het regent ook en bovendien staat er een harde tot stormachtige wind met zware windstoten tot 100 km/uur.

Zondag 16 februari:
Het is bewolkt en er valt af en toe wat lichte regen en motregen. Vanmiddag gaat het enige tijd wat harder regenen. De zuidwestenwind waait krachtig tot hard en aan zee stormachtig, windkracht 6 tot 8. In het noordwestelijk kustgebied en op de Wadden is kans op storm, windkracht 9. Verder zijn overal in de regio zware windstoten tot 100 km/uur mogelijk. De temperatuur stijgt naar 14-15 graden en daarmee is het veel zachter dan gebruikelijk half februari. Normaal is namelijk een graad of 6.

Vanavond is het bewolkt en regenachtig, komende nacht is het droog met flinke opklaringen. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot hard met zware windstoten tot 80-85 km/uur. De temperatuur daalt naar een graad of 6.

Maandag 17 februari:
In de ochtend is het droog met geregeld zon, maar de bewolking neemt geleidelijk toe en in de middag komt het tot enkele buien. De zuidwestenwind waait (vrij) krachtig en aan zee hard en de temperatuur ligt rond de 10 graden.

Dinsdag 18 februari:
Het is wisselend bewolkt en na een overwegend droge ochtend volgen in de middag weer enkele buien. De zuidwestenwind is nog steeds duidelijk aanwezig en de temperatuur stijgt naar 10 graden.

Woensdag 19 februari:
Het is overwegend bewolkt en er is kans op wat lichte regen of motregen. Soms schijnt ook even de zon. De temperatuur stijgt naar 8 graden en er waait een matige en aan zee vrij krachtige westenwind.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: