Regio: rustige vrijdag, weekend weer veel wind


Vrijdag 14 februari:
Het blijft op deze Valentijnsdag droog met naast wolkenvelden ook af en toe zonneschijn. De zwakke westenwind wordt zuidwest en neemt toe naar matig en aan zee naar vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 9 graden.

Vanavond en vannacht is het bewolkt en in de loop van de nacht stijgt de kans op regen. De zuidwestenwind waait matig en aan zee (vrij) krachtig en de temperatuur daalt naar 7 graden.

Zaterdag 15 februari:
Het is bewolkt en in de ochtend is kans op wat lichte regen. Later op de ochtend en het grootste deel van de middag is het droog. Aan het eind van de middag stijgt de kans op regen weer. De zuiden- tot zuidwestenwind neemt geleidelijk in kracht toe. Rond het middaguur waait het matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig, aan het eind van de middag waait het vrij krachtig tot hard, windkracht 5 tot 7. De temperatuur stijgt naar 12 graden.

Zondag 16 februari:
De tweede dag van het weekend wordt met maximaal 15 graden nog veel zachter. Normaal is het een graad of 7 half februari. Het is bewolkt en er zijn perioden met regen. Vooral in de middag regent het soms stevig door. De zuidwestenwind is krachtig in de polder en hard tot stormachtig aan zee, windkracht 6 tot 8. In het noordwestelijk kustgebied en op de Wadden is weer kans op storm, windkracht 9. Verder komen zware windstoten voor van 75-90 km/uur, aan zee tot 100 km/uur.

Maandag 17 februari:
De zon schijnt geregeld en na een droge ochtend volgen in de middag enkele buien. De zuidwestenwind is nog steeds duidelijk aanwezig en is (vrij) krachtig tot hard met zware windstoten tot 90 km/uur. De temperatuur ligt rond de 11 graden.

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: