Regio: aanhoudend onstuimig, komende dagen winterse buien


VANDAAG:
Na de (zware) storm van gisteren blijft het ook op deze maandag onstuimig. De westenwind waait krachtig in de polder en hard tot stormachtig aan zee, windkracht 6 tot 8. Daarbij komen aanhoudend zware windstoten voor tot 100 km/uur. De temperatuur ligt rond de 9 graden. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, wolken en buien.

MORGEN:
Opnieuw een dag met zon en buien, maar deze buien zijn wel winters van karakter en kunnen gepaard gaan met hagel en smeltende sneeuw. Ook onweer behoort tot de mogelijkheden. De temperatuur stijgt naar maximaal 7 graden, maar tijdens en kort na een bui is het duidelijk kouder. In een felle bui kan het zelfs kortstondig wit worden. De wind blijft krachtig tot stormachtig waaien uit het westen met zware windstoten van 80-100 km/uur.

WOENSDAG:
Wederom winterse buien, maar ook zonneschijn. Het wordt opnieuw 7 graden, maar tijdens een felle bui is het kouder. De westen- tot zuidwestenwind neemt af naar matig tot krachtig, windkracht 4 tot 6, maar er zijn nog wel windstoten tot 65 km/uur mogelijk.

DONDERDAG:
Het is bewolkt en het gaat regenen. De temperatuur stijgt naar 7 graden en er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige zuiden- tot zuidwestenwind.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: