Regio: onstuimige zondag met zeer zware windstoten!


ZONDAG:
Het wordt een onstuimige en regenachtige dag waarin de wind steeds verder toeneemt. Vanmiddag waait het hard tot stormachtig in de regio, windkracht 7 tot 8 en aan zee komt een zuidwesterstorm te staan, windkracht 9.

Belangrijker zijn de zware tot zeer zware windstoten die later vanmiddag en vanavond worden verwacht. Deze kunnen uithalen naar 120-130 km/uur en daarvoor geldt code oranje. De temperatuur stijgt naar 13 graden.

MAANDAG:
Morgen schijnt geregeld de zon, maar het komt ook tot buien. De westenwind is (vrij) krachtig boven land en hard tot stormachtig aan zee met aanhoudend kans op zware windstoten van 75-100 km/uur. De temperatuur ligt rond de 9 graden.

DINSDAG:
Naast wolkenvelden zijn er ook perioden met zon. Het komt tot buien en deze kunnen winterse zijn en gepaard gaan met hagel en smeltende sneeuw. Ook onweer is mogelijk. Het wordt een graad of 8, maar tijden en kort na een bui is het kouder.

WOENSDAG:
Het komt wederom tot buien en deze kunnen nog steeds winters van karakter zijn. De temperatuur stijgt naar 7-8 graden, maar opnieuw is het in buien kouder.

Foto: Monique Bormans

%d bloggers liken dit: