Regio: morgen onstuimig met zeer zware windstoten!


VANDAAG:
Het is bewolkt en vanochtend nog droog. Vanmiddag gaat het vanuit het westen regenen. De zuiden- tot zuidwestenwind waait matig en de temperatuur stijgt naar maximaal 10 graden.

MORGEN:
Ook op de zondag gaat het regenen en in de avond volgen felle buien en daarbij is kans op onweer. De temperatuur stijgt naar 12 graden. Van belang is de wind, want de vrij krachtige en aan zee krachtige zuiden- tot zuidwestenwind neemt flink in kracht toe. Aan het eind van de ochtend waait het aan zee stormachtig, windkracht 8. In de middag neemt de wind verder toe en aan zee gaat het stormen, windkracht 9 en in het noordwestelijk kustgebied en bij de Wadden kan het zwaar stormen, windkracht 10.

Verder zijn zeer zware windstoten mogelijk. In de ochtend tot 90 km/uur, maar in de middag tot 120-130 km/uur. Bij de passage van de felle buien kan de wind uithalen naar mogelijk 140 km/uur!! Er geldt inmiddels code GEEL, maar dit wordt ongetwijfeld code ORANJE.

MAANDAG:
Het is wisselend bewolkt en het komt tot enkele buien. De wind waait uit het westen en is (vrij) krachtig in de polder en hard aan zee, windkracht 5 tot 7 met nog steeds kans op zware windstoten tot 100 km/uur. De temperatuur ligt rond de 9 graden.

DINSDAG:
De zon schijnt geregeld, maar het komt ook tot buien en deze buien kunnen vergezeld gaan van hagel en onweer. De temperatuur stijgt naar maximaal 8 graden, maar tijdens en kort na een bui is het enkele graden kouder. De wind waait krachtig en aan zee stormachtig, windkracht 6 tot 8 uit het westen.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: