Regio: zonnige vrijdag, zondag storm!


VANDAAG:
Aanvankelijk zijn er nog wolkenvelden, maar al vrij snel trekken de wolken naar het noorden weg en dan volgt een fraaie dag met volop zon. Het blijft droog en er waait een matige zuidoostenwind. De temperatuur stijgt naar 8 graden.

Vanavond is het nog helder, komende nacht neemt de bewolking weer toe. Het blijft droog en er waait een matige zuidenwind. De temperatuur daalt naar 2 graden.

MORGEN:
De bewolking overheerst en hier en daar valt wat lichte regen. Meer regen volgt in de loop van de middag. De wind waait matig uit het zuidwesten en de temperatuur stijgt naar 10 graden.

ZONDAG:
Het is bewolkt en er zijn perioden met regen. De temperatuur stijgt naar 12 graden en er waait een stevige zuidwestenwind. De vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind neemt in kracht toe en wordt krachtig tot hard in de polder en stormachtig aan zee. Later op de dag komt aan zee een zuidwesterstorm te staan, windkracht 9. Verder zijn zware en in de avond zeer zware windstoten mogelijk tot meer dan 100 km/uur. Mogelijk haalt de wind in de avond uit naar 120-130 km/uur. Oppassen dus!

MAANDAG:
Er trekken buien over het land, maar tussendoor schijnt ook af en toe de zon. In de middag neemt de buiigheid geleidelijk af. De temperatuur stijgt naar 11-12 graden. De westen- tot zuidwestenwind is de hele dag duidelijk aanwezig en is krachtig tot hard in de polder en stormachtig aan zee. De zware windstoten kunnen nog steeds uithalen naar 100 km/uur.

DINSDAG:
Dinsdag schijnt geregeld de zon, maar ook dan trekken buien over het land. Sommige buien kunnen vergezeld gaan met hagel. De temperatuur is met maximaal 8 graden wat lager en de westenwind waait krachtig en aan zee hard, windkracht 6 tot 7.

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: