Regio: stilte voor de storm!


VANDAAG in zuidelijk Noord-Holland:
Het is bewolkt, maar vanochtend schijnt soms ook de zon. Het blijft droog en er waait een zwakke westenwind. De temperatuur stijgt naar een graad of 8.

Vanavond en vannacht overheerst de bewolking, maar zo nu en dan klaart het ook op. Er is kans op mist. De temperatuur daalt naar 2 graden.

MORGEN in zuidelijk Noord-Holland:
De vrijdag start regionaal grijs met nevel en mist. Geleidelijk verdwijnt de grijzigheid en dan volgt een fraaie dag met flink wat zonneschijn. Het blijft droog en er waait een matige zuidoostenwind. De temperatuur stijgt wederom naar 8 graden.

ZATERDAG:
De bewolking overheerst en in de loop van de ochtend stijgt vanuit het westen de kans op regen. Vooral in de middag regent het enige tijd. De matige zuidenwind wordt zuidwest en de temperatuur stijgt naar maximaal 10 graden.

ZONDAG:
Het is wederom bewolkt en in de ochtend zijn er perioden met regen. In de middag volgen enkele buien. De temperatuur stijgt naar 12 graden. Belangrijker is de wind, want de zuidwestenwind neemt flink in kracht toe. In de ochtend waait het vrij krachtig tot krachtig in de polder en hard aan zee, windkracht 5 tot 7. In de middag neemt de wind verder toe en wordt stormachtig aan zee. Zondagavond is kans op een zuidwesterstorm, windkracht 9 en in de polder waait het dan hard tot stormachtig met kans op zeer zware windstoten tot meer dan 100 km/uur. Aan zee zijn windstoten tot 130 km/uur mogelijk. Dergelijke zeer zware windstoten zijn waarschuwingscode oranje waardig!!

Nog steeds een ‘eindmaartpluim’ met temperaturen de komende 14 dagen tussen 8 en 12 graden. Normaal is 6 graden.

MAANDAG:
Er trekken buien over het land, maar tussendoor schijnt ook af en toe de zon. In de middag neemt de buiigheid geleidelijk af. De temperatuur stijgt naar 11 graden. De westen- tot zuidwestenwind is de hele dag duidelijk aanwezig en is krachtig tot hard in de polder en stormachtig aan zee. De zware windstoten kunnen nog steeds uithalen naar 100 km/uur.

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: