Regio: eerst wisselvallig, vanaf woensdag droog


Het is op deze maandag overwegend bewolkt, maar met name vanochtend schijnt ook geregeld de zon. Het blijft in onze regio droog en er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige westen- tot zuidwestenwind. De temperatuur is nog steeds hoog en stijgt naar 10-11 graden. Normaal is het begin februari een graad of 6.

Vanavond is het bewolkt met kans op wat lichte (mot)regen. Komende nacht is het droog met een mix van wolken en opklaringen. De westenwind neemt in kracht toe en wordt vrij krachtig in de polder en krachtig tot hard aan zee. De temperatuur daalt naar 4 graden.

Morgen wordt een onstuimige dag met aan zee een krachtige tot harde en soms een stormachtige westenwind met zware windstoten tot 90 km/uur. In de polder waait het (vrij) krachtig. Het weerbeeld laat veel bewolking zien en het komt tot enkele buien. Daarbij is kans op hagel. Met name in de middag schijnt ook af en toe de zon. De temperatuur stijgt naar 8 graden.

De temperatuur is en blijft de komende tijd ruim boven de normaal van 6 graden uitkomen. Ook februari wintert niet!

Vanaf woensdag is het een aantal dagen droog. Er is een mix van wolkenvelden en zonneschijn en de westen- tot zuidwestenwind houdt zich rustig. De temperatuur stijgt dagelijks naar een graad of 8 en dat is nog steeds te hoog voor de tijd van het jaar. In het weekend stijgt het kwik weer wat…

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: