Regio: regenachtige zondag!


Het is op deze zondag bewolkt en het gaat enige tijd regenen. De wind waait daarbij zwak tot hooguit matig uit het zuiden tot zuidoosten. Vanmiddag wordt het weer droog, maar het blijft bewolkt. De wind gaat uit het westen tot zuidwesten waaien en neemt flink in kracht toe. In de polder waait de wind vrij krachtig en aan zee krachtig, windkracht 5 tot 6 met kans op windstoten tot 70 km/uur. De temperatuur stijgt naar 11 graden.

Vanavond en vannacht is het bewolkt met slechts een spaarzame opklaring. Er is kans op een bui, maar over het algemeen blijft het in onze regio droog. De temperatuur daalt naar 8 graden. Morgen is het bewolkt, maar rond het middaguur kan ook de zon even tevoorschijn komen. Verder is kans op wat lichte regen en motregen. De temperatuur stijgt naar 10 graden en er waait een matige tot krachtige westen- tot zuidwestenwind.

Dinsdag waait de wind uit het westen tot noordwesten en daarmee wordt wat frissere lucht aangevoerd. De temperatuur ligt rond de 8 graden. Het komt tot buien en daarbij is onweer en wellicht ook hagel mogelijk. De westen- tot noordwestenwind is vrij krachtig tot krachtig in de polder en hard tot stormachtig aan zee, windkracht 5 tot 8 met kans op windstoten van 90-100 km/uur.

De rest van de week blijft het droog. De wind houdt zich rustig en de zon schijnt geregeld. De temperatuur ligt rond de 8 graden en daarmee blijft het te zacht voor de tijd van het jaar.

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: