Regio: zacht tot zeer zacht weekend!


Vandaag is het bewolkt, maar vanochtend kan de zon ook nog af en toe schijnen. Vanmiddag stijgt vanuit het noordwesten de kans op lichte regen en motregen. De zuidwestenwind neemt in kracht toe en wordt matig tot vrij krachtig boven land en krachtig in de kustgebieden. De temperatuur stijgt naar 11-12 graden. Daarmee is het duidelijk zachter dan gebruikelijk voor eind januari. De gemiddelde temperatuur voor eind januari is 6 graden.

Vanavond en vannacht is het bewolkt en regenachtig. De wind neemt langzaam in kracht af en het blijft zeer zacht, want de temperatuur wordt niet lager dan 10-12 graden. Morgen start met veel bewolking en op veel plaatsen met regen. In de loop van de ochtend is het tijdelijk droog met mogelijk een knipoog van de zon. In de middag is het bewolkt en volgt opnieuw (buiige) regen. Soms kan het stevig doorplenzen. De matige en aan zee (vrij) krachtige en enigszins vlagerige zuidwestenwind neemt in kracht toe en de temperatuur stijgt naar 11-12 graden.

Zondag is het eerst droog, maar later stijgt vanuit het zuidwesten weer de kans op regen. De wind neemt tijdelijk in kracht af en de temperatuur stijgt naar 10-11 graden.

Volgende week is het bewolkt en eerst nog wisselvallig. Later in de week nemen de neerslagkansen af en gaat de zon vaker schijnen. Het wordt ook geleidelijk minder zacht. De temperatuur daalt van 11 graden op maandag naar 7-8 graden vanaf dinsdag.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: