Regio: wisselvallig en het wordt weer zachter!


Vandaag schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en hier en daar is een bui mogelijk. De temperatuur stijgt naar 7 graden en er waait een stevige westenwind. Boven land matig tot vrij krachtig aan zee krachtig.

Vanavond en vannacht is het droog met een mix van wolken en opklaringen. Het koelt af naar 5 graden. Morgen is het bewolkt en overdag droog. In de avond neemt de kans op regen toe. Het wordt zachter met een graad of 10 op de thermometer. De wind blijft in de zuidwesthoek en is matig tot en (vrij) krachtig.

Vrijdag is het bewolkt en na een droge ochtend neemt in de middag de kans op regen toe. De meeste neerslag valt in de avond. De temperatuur stijgt naar 11-12 graden. Het weekend verloopt wisselvallig en zacht met 12 graden. Er zijn perioden met regen en vooral zondag is het nat. Veel zon hoeven we niet te verwachten en de wind blijft uit het zuidwesten waaien en is meest matig tot vrij krachtig.

Zoals aan de grafiek te zien blijft het tot en met dinsdag zeer zacht met temperaturen in de dubbele cijfers. Vanaf woensdag gaat het kwik omlaag en aan het eind van de week is het overdag slechts 3 tot 5 graden. In de nacht gaat het dan licht vriezen.

Foto: Ton Wesselius