Regio: onstuimig met (winterse) buien


Het wordt een onstuimige dinsdag waarin de bewolking overheerst. Vanochtend trekken flinke buien over het land en deze buien kunnen winters van karakter zijn en gepaard gaan met hagel, onweer en wellicht ook een vlok kletsnatte sneeuw. Verder zijn windstoten tot 75-80 km/uur mogelijk. Vanmiddag neemt de buiigheid geleidelijk af en breekt af en toe de zon door de wolken heen.

De vlagerige westen- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig in de polder en krachtig tot hard aan zee. De temperatuur ligt rond de 5 graden, maar tijdens stevige buien is het enkele graden kouder. Voor het gevoel is het een koude dag met temperaturen die aanvoelen als net boven nul.

Vanavond en vannacht komt het nog tot buien met aanhoudend kans op hagel en een klap onweer. De zuidwestenwind is matig boven land en (vrij) krachtig in de kustgebieden. De temperatuur daalt naar 3 graden. Morgen is het in de ochtend droog met naast wolkenvelden ook geregeld zon. In de middag komt het tot buien, maar tussendoor blijft ruimte voor de zon. De wind waait uit het westen en is vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 7 graden. 

Donderdag is het bewolkt en in de loop van de ochtend gaat het vanuit het zuidwesten flink regenen. Bij flink wat wind wordt het 9 graden. Vrijdag laat het weerbeeld eerst lokaal nog wat zon zien, maar al vrij snel is het bewolkt en in de middag volgt vanuit het westen opnieuw regen. De temperatuur stijgt naar 11 graden.

De temperatuurverwachting voor de komende 14 dagen. Eerst omhoog naar 13 graden op zondag en dan weer omlaag.

Ook in het weekend blijft het niet droog. Zaterdag gaat het al vrij snel vanuit het westen regenen, gevolgd door enkele buien. Zondag is het eerst droog, maar later gaat het weer regenen. De temperatuur stijgt naar 12-13 graden.

Na het weekend blijft het wisselvallig en langzaam wordt het minder zacht. Maandag wordt het 12 graden, aan het eind van de week is het een graad of 6.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: