Regio: wisselvallige en onstuimige week


Het rustige weer van vorige week krijgt deze geen vervolg. Wind en regen bepalen het weerbeeld.

Na de regen van afgelopen nacht komt het vandaag tot enkele buien. Zeker vanmiddag volgt de ene na de andere bui elkaar op. De wind waait uit het zuidwesten en is matig boven land en vrij krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar 9-10 graden.

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt met opnieuw buien. De temperatuur daalt naar 5 graden. Morgen is het onstuimig en nat met talrijke buien. Deze buien kunnen winters van karakter zijn en gepaard gaan met hagel en onweer. De temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 7, maar tijdens een stevige bui is het kouder. De wind waait uit het westen en is vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee.

Woensdag ook buien met kans op hagel. Het wordt opnieuw een graad of 7 en het waait flink.

De rest van de week blijft het wisselvallig en het wordt ook weer een stuk zachter. Donderdag wordt het 9 graden, vrijdag 10 en in het weekend liggen de maxima rond de 11. Pas in de loop van volgende week gaat het kwik onderuit.

Foto: Aad Hogenboom

%d bloggers liken dit: