Regio: vanaf morgen heel ander weer!


Het is op deze zondag nog steeds grijs en bewolkt. Het blijft wel droog en er waait een matige en aan zee soms een vrij krachtige zuidenwind. De temperatuur komt met maximaal 8 graden wat hoger uit, maar door de toenemende wind voelt het aan als een graad of 3.

Vanavond is het bewolkt en aan het eind van de avond gaat het regenen. Komende nacht is het nat en bewolkt. De zuidenwind waait matig tot (vrij) krachtig en het koelt af naar 6 graden. Morgen is het in de ochtend droog met naast wolkenvelden ook af en toe zon. In de middag volgen enkele buien. De zuiden- tot zuidwestenwind waait matig en aan zee vrij krachtig en de temperatuur stijgt naar 9 graden.

Maandagavond en in de nacht naar dinsdag valt er enige tijd (buiige) regen. In de loop van de nacht komt het tot buien, maar dan is het tussendoor ook droog. De zuidwestenwind waait matig tot krachtig en het koelt af naar 5 graden. Dinsdag is het eerst bewolkt, maar vooral in de middag schijnt ook geregeld de zon. Het komt tot buien en deze buien kunnen winters van karakter zijn en vergezeld gaan van hagel en kletsnatte sneeuw. Er waait een matige tot krachtige (zuid)westenwind en het wordt 7 graden. Tijdens stevige buien is het wat kouder.

De rest van de week blijft het wisselvallig met elke dag wel kans op regen. De temperatuur gaat weer omhoog van 7 graden op woensdag naar ongeveer 11 in het volgende weekend.

Foto: Ton Wesselius