Regio: grijs en rustig, volgende week zacht en onstuimig


Het is vandaag grijs met eerst weer mist. In de loop van de ochtend wordt het zicht weer beter, maar de kans dat de zon doorbreekt is klein. De temperatuur stijgt naar ongeveer 6 graden en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Vanavond en vannacht is opnieuw kans op mist. Het kwik daalt naar iets boven nul.

Morgen is het opnieuw bewolkt en somber. De dag begint met mist en dat gaat over in bewolking. De temperatuur stijgt naar 5 graden en er waait en zwakke zuidenwind.

Zondag komt de temperatuur met 9 graden duidelijk hoger uit. Er is veel bewolking en in de loop van de dag neemt vanuit het westen de kans op regen toe. De zuidenwind is overwegend matig, in de loop van de middag en avond wordt de wind meer zuidwest en neemt aan zee toe tot (vrij) krachtig.

Maandag wordt het 10-11 graden, maar het weerbeeld staat in het teken van regen en wind. Het kan soms stevig plenzen en de zuidwestenwind is veelal matig tot vrij krachtig. Aan zee waait het krachtig tot hard (6-7 Bft.). Maandagavond of in de nacht naar dinsdag kan de wind nog verder toenemen en is zelfs kans op een zuidwesterstorm.

Kortom: we gaan het rustige en grijze weer inruilen voor een nat, zacht en onstuimig weertype.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: