Regio: rustige winterweek!


Het is deze week rustig en droog winterweer met naast wolkenvelden ook geregeld zon. In de nacht en ochtend is kans op mist, vooral tijdens de middaguren schijnt geregeld de zon. Het wordt 6-7 graden en in de nacht ligt het kwik rond het vriespunt. Voor de tijd van het jaar is dit heel normaal.

Op deze maandag schijnt de zon flink, maar de eerste uren is landinwaarts wel nevel en mist mogelijk. De temperatuur stijgt naar 7 graden en er waait een zwakke zuiden- tot zuidwestenwind.

Vanavond en vannacht zijn er naast wolkenvelden ook flinke opklaringen. Lokaal ontstaat nevel en mist en het koelt af naar waarden rond het vriespunt. Morgen schijnt de zon, maar lokaal komt ook laaghangende bewolking en aanvankelijk mist voor. De temperatuur stijgt naar 6 graden en er waait een zwakke zuidwestenwind.

Woensdag zijn er wolkenvelden, maar in de middag schijnt ook af en toe de zon. Het blijft wederom droog en het wordt 7 graden. Donderdag en vrijdag is er een mix van wolkenvelden en zonnige perioden. Het blijft droog en het wordt op beide dagen maximaal 6 graden.

In het weekend neemt de wisselvalligheid geleidelijk toe en wordt het ook zachter. Zaterdag wordt het 7 graden en zondag 8. Na het weekend worden weer dubbele cijfers van 10 graden verwacht. Echt winterweer is en blijft ver weg.

Foto: Aad Hogenboom