Regio: komende week rustig en droog


Op deze zondag schijnt geregeld de zon, maar er is ook nog een bui mogelijk. De wind waait uit het noorden tot noordwesten en is matig boven land en (vrij) krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar 8 graden, maar door de stevige wind voelt het aan als 3 graden.

Vanavond en vannacht zijn er flinke opklaringen en is het droog. Lokaal ontstaat nevel en mist en het koelt af naar dichtbij het vriespunt. Morgen start de dag mogelijk grijs, maar al vrij snel gaat de zon flink schijnen. Het blijft droog en het wordt 7 graden.

Dinsdag start de dag mogelijk weer grijs, maar zeker in de middag schijnt de zon. Het blijft droog en het wordt maximaal 6 graden. De rest van de week verandert er weinig. Het blijft droog en vooral tijdens de middaguren schijnt de zon. In de nacht en ochtend is kans op (hardnekkige) mist. De temperatuur daalt in de nacht naar waarden rond het vriespunt, overdag wordt het 6-7 graden.

In het weekend neemt de wisselvalligheid weer toe en stijgt ook het kwik weer wat. Het wordt 8-9 graden. Na het weekend komen de dubbele cijfers weer in beeld en dat betekent dat winterweer nog steeds heel ver weg is.

Foto: Ton Wesselius