Regio: rustig weer met nog een enkele bui


Op deze zaterdag schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook stapelwolken. Verspreid over de dag is een bui mogelijk. De meeste buien zijn voor het noorden en oosten van het land. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig boven land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 8 graden.

Vanavond en vannacht is in onze regio kans op buien. Het koelt af naar 2-3 graden. In het binnenland is het droog en klaart het op. Daar daalt het kwik naar waarden rond het vriespunt met kans op (lokale) gladheid. Morgen is ook nog een enkele bui mogelijk, maar het draait vooral om zonnige perioden. De noorden- tot noordwestenwind waait overwegend matig en de temperatuur stijgt naar 8-9 graden. Prima weer voor een wandeling.

Zondagavond en in de nacht naar maandag is het helder en droog. De temperatuur daalt naar waarden rond het vriespunt. Maandag zijn er flinke perioden met zon. Waaien doet het niet of nauwelijks en de temperatuur stijgt naar 7 graden. Voor de tijd van het jaar is dat een vrij normale temperatuur.

De rest van de week is het rustig weer met naast wolkenvelden ook geregeld zon. Soms is ook hardnekkige mist mogelijk. In de nacht ligt het kwik rond het vriespunt, overdag wordt het ongeveer 6 graden. Later in de week stijgt de kans op regen en wordt het ook weer iets zachter.

Foto: Ton Wesselius