Regio: tot en met vrijdag (zeer) zacht en wisselvallig


Nog tot en met vrijdag is het (zeer) zacht en wisselvallig met temperaturen in de dubbele cijfers. In het weekend en volgende week wordt het rustiger en droger. De temperaturen gaan enkele graden dalen.

Verwachting tot en met morgen:

Het is op deze dinsdag bewolkt en aanvankelijk regent het enige tijd. De regen trekt naar het zuidoosten weg en daarna is het een tijdje droog. De bewolking houdt de overhand, maar met wat geluk kan ook de zon even doorbreken. Later vanmiddag neemt de kans op regen vanuit het zuidwesten weer toe. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan zee. De temperatuur stijgt overdag naar 10-11 graden.

Vanavond is het bewolkt en regenachtig. Komende nacht is het weer overwegend droog. De zuidwestenwind is duidelijk aanwezig en is (vrij) krachtig in de polder, windkracht 5 tot 6 en hard tot stormachtig aan zee, windkracht 7 tot 8. De temperatuur daalt niet en gaat verder omhoog naar 11-12 graden komende nacht.

Morgen is het bewolkt en vanuit het noordwesten gaat het weer regenen. De vrij krachtige en aan zee harde zuidwestenwind neemt in de middag langzaam in kracht af. De temperatuur ligt rond de 11 graden.

Verwachting voor de komende dagen:

Donderdag doet lenteachtig aan. De zon schijnt geregeld, maar er is ook sluierbewolking zichtbaar. Het blijft droog en bij een matige en aan zee vrij krachtige zuiden- tot zuidoostenwind stijgt de temperatuur naar een graad of 9. Vrijdag is het bewolkt en gaat het weer enige tijd regenen. De zuidwestenwind is matig en het wordt opnieuw 10 graden.

In het weekend en ook begin volgende week is het droog en rustig weer. Met de zon erbij kan het kwik stijgen naar ongeveer 6-8 graden. In de nacht en vroege ochtend kan het een graadje vriezen. Omdat het rustig is kan ook mist ontstaan en op mistige dagen is het vanzelfsprekend enkele graden kouder. Gezien de 14-daagse hieronder lijkt het later volgende week nog wat kouder te worden.

Foto: Groenehartstocht

%d bloggers liken dit: