Regio: alweer een zachte week voor de boeg!


Het begint wellicht ééntonig te worden, maar ook deze week staat in het teken van (zeer) zacht winterweer. De temperatuur ligt de gehele week tussen 9 en 12 graden en ook in de nacht is het allesbehalve winters met temperturen tussen 5 en soms 10 (!) graden.

Verwachting tot en met morgen:

Vandaag schijnt geregeld de zon en het blijft overwegend droog. Toch is een lokaal buitje niet uitgesloten. Vanmiddag neemt de bewolking geleidelijk toe. De zuidwestenwind wordt zuid en is matig boven land en vrij krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar 9 of 10 graden.

Vanavond is het bewolkt en stijgt de kans op wat lichte regen. Komende nacht gaat het steviger regenen. De zuiden- tot zuidwestenwind waait vrij krachtig in de polder en krachtig tot hard aan zee, windkracht 5 tot 7 en de temperatuur wordt niet lager dan een graad of 8.

Morgen is het bewolkt en regenachtig. In de loop van de ochtend en het eerste deel van de middag is het tijdelijk droog, maar later op de dag gaat het wederom regenen. De zuiden- tot zuidwestenwind waait matig tot krachtig en de temperatuur stijgt naar 12 graden.

Verwachting voor de komende dagen:

Woensdag is het bewolkt en valt wederom enige tijd regen. De stevige wind neemt langzaam in kracht af en het wordt opnieuw een graad of 12. Donderdag blijft het droog en schijnt geregeld de zon, vrijdag volgt weer regen. De temperatuur stijgt op beide dagen naar een graad of 10.

In het weekend is het een stuk rustiger. Er is een afwisseling van wolkenvelden en geregeld zon en op een enkele bui op zaterdag na blijft het droog. De temperatuur stijgt naar ongeveer 8 graden. Pas volgende week is de temperatuur normaal voor de tijd van het jaar. Het wordt dan een graad of 6 in de regio. Het weerbeeld is rustig met naast wolkenvelden ook geregeld zon. De kans op regen is dan klein.

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: