Regio: weer een week met dubbele cijfers op komst


De temperatuur stijgt de komende tijd weer naar de dubbele cijfers. Op deze zondag komt het kwik uit op een graad of 10. Het is daarbij bewolkt en er valt af en toe regen en motregen. De stevige zuidwestenwind neemt geleidelijk in kracht af.

Vanavond en vannacht is het overwegend bewolkt en soms is nog wat lichte regen mogelijk. Het koelt af naar 5 graden. Morgen zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Het blijft zo goed als overal droog en het wordt maximaal 9 graden.

Dinsdag tot en met vrijdag wordt het 10 tot 12 graden. Daarbij is het meest bewolkt, valt af en toe regen en waait het soms flink.

Volgend weekend gaat het kwik langzaam omlaag naar een graad of 8. De week daarna zakt het kwik verder naar 5 graden. In de nachten neemt dan de kans op vorst toe. De kans op droog weer is ook groter dan dat het regent. Januari lijkt op termijn dus normaal te gaan doen, maar winterweer wordt nog steeds niet verwacht.

Foto: Aad Hogenboom

%d bloggers liken dit: