Regio: voorlopig zacht en wisselvallig, kouder op termijn?


Het is op deze vrijdag aanvankelijk bewolkt en vooral vanochtend is nog kans op wat lichte regen en motregen. Vanmiddag is er een mix van wolkenvelden en af en toe zonneschijn. Het blijft droog en het wordt maximaal een graad of 10. De wind waait uit het noordwesten en is matig in de polder en vrij krachtig aan zee.

Vanavond en vannacht is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar 3-4 graden. Morgen is een droge dag met naast vrij veel sluierbewolking ook geregeld zon. Pas later op de dag neemt de bewolking toe. Het kwik stijgt naar 7 graden, maar door de enigszins vlagerige zuidwestenwind voelt het aan als een graad of 3.

Zondag is het bewolkt en valt regen en motregen. De zuidwestenwind waait matig tot krachtig en de temperatuur stijgt naar ongeveer 9 graden. Maandag is het overwegend bewolkt, maar wel droog. De zuidenwind is meest matig en de temperatuur stijgt opnieuw naar 9 graden.

Dinsdag tot en met donderdag stijgt het kwik naar 10 graden. Het weerbeeld laat vrij veel bewolking zien en elke dag is kans op regen. Pas op de langere termijn lijkt de temperatuur te gaan dalen naar meer normalere waarden voor de tijd van het jaar. Vanaf zondag 19 januari ligt de temperatuur overdag rond of zelfs iets onder het langjarig gemiddelde van 5-6 graden. Tegen die tijd neemt ook in de nacht en vroege ochtend de kans op vorst weer toe.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: